100% dansk virksomhed

Pärlans

Vi er hos Schack og Thorsted glade for at kunne præsentere Pärlans karameller. Straks vi smagte dem faldt vi for dem. Det er karameller der skal smages, men pas på, for når først du har smagt dem, får du svært ved at undvære dem igen.

Karamellernes guldalder var 1930'erne, hvor der blev tygget karameller overalt. Med tiden blev rigtige kremede karameller sjældne, de blev primært kogt hjemme i julen. Ærgerligt tænkte Pärlans grundlæggere, at noget så lækkert skulle forsvinde og tog sagen op.

Pärlans udgangspunkt er altid den klassiske karamel, den forførende kombination af smør, fløde og sukker. Der leges med smage, teksturer og former for at kunne skabe nye oplevelser. I dag er Pärlans både her og der, som et indpakket stykke karamel, med et flot chokoladetæppe og som en lækker karamelsovs.

I december 2010 blev dørene åbnet til Pärlans første butik og køkken, dengang på Östermalm i Stockholm. Karamellerne blev kogt i små kobbergryder, blev skåret ud i hånden og pakket ind i selvstemplet papir. Et par år senere fandt de et fint lokale med store vinduer ud mod gaden på Södermalm også i Stockholm og flyttede dertil. Folk der gik forbi kunne se håndværket, lugte karamellerne der koger og komme ind for at spise lidt lækkert og få en kop kaffe. Det tiltrak både stockholmere og turister fra nær og fjern. En gammel, smuk mekanisk maskine, måtte til sidst flytte ind, for i ærlighedens navn gjorde medarbejdernes hænder for ondt. Den første maskine blev udskiftet med tiden, den var for egensindig, og i stedet kom i en rød skønhed fra 50'erne, hun kaldes Madame Rose og hun bærer stadig den røde farve i dag.

Vis mere

Kategori

Kategori
  • Accessories (1)
  • Tilbehør (1)
  • Udsalg (26)

Størrelse

Størrelse
  • 12ml (1)
  • 24 (1)
  • 25 (11)
  • 26 (9)
  • 27 (9)
300 g
Pärlans
Mint sauce
kr. 95,00
250 m
Pärlans
Orange & chokolade sauce
kr. 85,00
300 g
Pärlans
Vanilla Sauce
kr. 95,00
crosschevron-down
Shopping cart0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram